On my wishlist #13 // fødselsdags-udgaven

Hvad jeg har hørt, læst og set #8

Uh, det er et par måneder siden, at jeg sidst har opdateret med et af de indlæg her. Så det bliver et lidt lang indlæg 😉

Hørt:

  • Københavns Museum står bag podcast serien Købehavn i 1000 år. Der er seks afsnit som fortæller om København oprindelse og udvikling igennem 1000 år. Hvis man ligesom mig er interesseret i historie og arkæologi så er det altså rigtig interessant og det hyggeligt at høre de enkelte afsnit som dykker ned i hver sin periode af Københavns historie.
  • Lidt i samme båd; så har jeg lyttet til lydbogen Om Hundrede År af DR. En historie som starter i 1914 med en familie som bor på landet i jylland. Familien følger man så de næste 100 år frem, som går igennem krige, forandringer, dødsfald og familieforøgelse. Virkelig fin fortælling. Jeg mangler de sidste 3 afsnit. Der er 22 i alt.

Læst:

  • Endelig kan jeg nu skrive at jeg er kommet igennem bogen, som tog mig *host* et par år *host*. Den var vitterlig også tung til at starte med, og det var først ved den sidste tredje del af bogen at den blev spændenede. Historien finder sted i Tyskland og Frankrig under 1. verdenskrig og den giver et ret godt billede af hvordan det var at være i begge lejre. Et Tyskland hvor helt unge drenge bliver rekrutret til at blive soldater og et besat Frankrig hvor hver dag var en kamp for overlevelse. Det er en god fortælling og til sidst kunne jeg ikke ligge bogen fra mig. Men som sagt som var den sej at komme igang med. Bogen hedder Alt Det Lys Vi Ikke Ser af Anthony Doerr og har fået skyhøje anmeldeser.

Set:

  • Den meget hypet og anmelderroste film Parasite blev vores første biograftur i 2020. Og er den så så god som alle siger? Ja. Se den. Nu. Afsted.
  • Love is Blind og The Cicle på Netflix fangede mig virkelig og jeg slugte begge sæsoner et på et par dage. Dem har jeg skrevet om her.
  • I weeekenden var jeg med mine søstre i biografen og se De Særlige (Hors Normes) som har samme instruktører som De Urørlige. Det er virkelig en sød film og jeg kan kun anbefale den.
  • Selvfølgelig så har jeg også set noget true crime, og den ene er mini dokumentar serie på Netflix som hedder Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez. En professionel amerikansk fodboldspiller bliver anholdt for et mord og herefter dukker der flere ting op. Kan han have indblandet i en andet dobbelt drab? Er han blevet hjerneskadet af sine skader fra amerikansk fodbold og har han undertrykt seksualitet?
  • En ny serie som kastede os ud i var Succession på HBO. Vi blev færdige med sæson 2 for et par uger siden og tripper nu efter sæson 3. Den er simpelten så fed og den har masser af whaaaat momenter.
  • Til sidst så har jeg været inde og se musicalen Midt om Natten, som var en virkelig god oplevelse. De var så dygtige til at synge og gav et rigtig fedt show. Helt klart en anbefaling her fra 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

On my wishlist #13 // fødselsdags-udgaven