9 på bud på julefrokostkjoler

Hvad jeg har hørt, læst og set #4

Oktober. Den perfekte måned til at kravle under tæppet på sofaen, med te og småkager (hej gamle) og fordybe sig i en bog, en serie eller en god film. Jeg har ikke så meget på min liste over hvad jeg skal gå i gang med, så jeg tager gerne i mod tips til hvad jeg skal lytte, læse og/eller se.  

Hvad jeg har lyttet til:

  • Den, der lever stille af Leonora Christina Skov – andre som har læst eller lyttet til den? Vi har alle op og ned ture i vores familier og perioder hvor ting kan være trælse og vi kan være uenige. Men hold nu op, hvor har jeg lige fundet ny kærlighed til min familie og jeg må se mig heldig for at have den familie jeg har. Jeg tror ikke at jeg havde været ligeså stærk som Leonora, hvis jeg havde oplevet de ting som hun har.
  • Det var meningen at jeg ville gå i gang med Sofie Lindes bog Fårking Gravid, men jeg havde lige brug for et skift fra biografier efter Den, der lever stille. Så jeg er gået i gang med Jytte fra marketing er desværre gået for i dag af Morten Münster. En bog om adfærdfærddesign (whaaat?!). Jeg er 3/4 del igennem den og der er altså bare mange gode pointer og jeg får virkelig lyst til at gå i gang med at bruge nogle af de værktøjer på min egen arbejdsplads. Samtidig så tror jeg alle mine kollegaer får bogen i julegave i år. Haha.

Hvad jeg har læst:

  • Jeg læste en dag den her artikel, om en norsk mand som flyver til USA for at overraske sin svigerfar på hans fødselsdag. Da han springer ud af en busk for at forskrække og overraske sin svigerfar, bliver svigerfaren så bange at han skyder ham. Han bliver ramt i hjertet og dør på stedet. Fuldstændig tragisk. Der er 3 ting jeg tænker her: 1) stakkels mand, som i bedste hensigter flyver fra Norge til USA for at overraske sin svigerfar 2) stakkels svigerfar, som nu skal have på samvittigheden at han har skuddræbt sin datters mand 3) USA’s absolut meningsløse våbenpolitik – hvorfor rendte han i første omgang rundt et våben? I artiklen henviser de til hjemmesiden Gun Violence Statistics som giver et frygtelig billede af hvor mange der årligt bliver skudt og dræbt at skydevåben. Det er meningsløst.

Hvad jeg har set:

  • Unbelievable på Netflix sæson 1. Ret spændende serie om en ung pige som bliver voldtaget og efterfølgende skal leve med de konsekvenser det indebære. Samtidig handler det om to kvindelig kriminelbetjente om er sat på at opklare en række af voldtægter som kan have forbindelse til den unge piges voldtægt. Den kan jeg godt anbefale at man giver sig i kast med.
  • I biografen så jeg Ser du månen, Daniel sammen med min mor og søster. Jeg kendte faktisk ikke rigtig til Daniel Rye’s historie og havde kun gennem medier læst/hørt hvad filmen handlede om. Det er jo en virkelig historie og kort sagt handler det om Daniel Rye som bliver kidnappet i Syrien og holdt som gidsel hos Islamisk Stat i 13 måneder. Man følger hans tid som gidsel, hvor han bliver tortureret og oplever rædselsfulde ting sammen med sine andre med fangere. Man følger også hans familie som hjemme i Danmark kæmper et kamp uden lige for at få Daniel løsladt og hjem til Danmark.
  • I en helt helt anden boldgade – en aften satte jeg til at se Unge Astrid som kan ses på Viaplay. Jeg kendte slet ikke til Astrid Lindgrens liv og den overraskede mig faktisk. Jeg var slet ikke klar over hendes ret svære start på voksenlivet.
  • Min mor var så sød at invitere mine søstre, mormor og morfar i Fredericia Teater i weekenden, hvor vi så forestillingen Klokkeren Fra Notre Dame. Den kan kun anbefales her fra. Det er en utrolig flot opsætning og de medvirkenende er bare så dygtige.
  • Til sidst – nu bliver lister lidt lang. Men jeg skal lige have den her med. I lørdags tog min kæreste og jeg ind og så Joker i biografen. Den er jo blevet rost til skyerne og man forventer at Joaquin Phoenix bliver indstillet til en Oscar for hans rolle som Joker’ern. Lad mig lige starte med at sige at man skal ikke forvente at gå ind og se en aktionfilm som de andre Batman/Joker film har været. Samtidig så må man ikke sammenligne Joaquin Phoenix Joker rolle med de forrige Joker roller, som Heath Ledger og Jack Nicholson spillede. Det er en god film og Joaquin Phoenix er værdig til Oscar nomination, det samme gælder filmen. Den har mange lag og berøre nogle emner som også aktuelle i dag, selvom filmen foregår i 80’erne. Kort og godt – se den.

Har du hørt, læst eller set noget spænende på det sidste?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

9 på bud på julefrokostkjoler