Runway looks #2

Hvad jeg har hørt, læst og set #1

Billedresultat for when they see us

Billede fra Netflix

Jeg tænker at vil begynde at lave en samling af anbefalinger over de serier, film, podcast og sange jeg hørt på det seneste. Jeg elsker selv at læse anbefalinger og blive inspireret til at se og høre nye ting.

Hvad har jeg lyttet til:

  • Det første jeg vil nævne er podcast serien Mørkeland. Jeg er helt solgt og lytter med hver mandag når der kommer nyt afsnit. Til de få som ikke kender Mørkeland, så kan jeg kort fortælle at de er to dygtige damer som i hver episode hver fortæller om et mord. Det er true-crime og god story-telling.
  • Af musik så har jeg hørt meget indie/folk-pop på det seneste. Her faldt jeg over kunstneren Noah Kahan og jeg hører nummererne Passenger og False Confidense hver dag!

Hvad har jeg læst:

  • Jeg er stadig i gang med min bog Alt det lys vi ikke ser, som handler om en blind pige der vokser op i Paris under 2. verdenskrig og om fattig tysk dreng som bliver erhvervet af Nazisterne da han er dygtig til at lave radioer. Bogen er delt op i små kapitler på et 2-3 sider, hvor man skiftevis følger de to børn.
  • I går modtog jeg endelig den første forsendelse af det abonnement jeg har lavet på ELLE (UK version). Jeg har lavet et års abonnement på både ELLE og Vogue, da det er meget billigere end at købe dem i kioskerne. Et Vogue blad koster nogle gange over 100 kr i en kiosk og i gennem abonnement koster det under 40 kr.

Hvad jeg har set:

  • Det var en anbefaling i sidste uges Mørkeland og jeg så serien over 2 dage. Serien hedder When They See Us og er en miniserie på 4 afsnit på Netflix. Det er en filmatisering af en sag fra 1989 hvor 5 sorte drenge fra Harlem i New York blev arresteret for et overgreb på en hvid kvinde i Central Park. De fire af drengene var under 16 år og den femte dreng var kun 16 år. De blev forhørt af politi som truede, løj og pressede dem til at tilstå. Jeg vil ikke skrive meget mere om handlingen, men bare give en varm anbefaling til at se serien. Den er så godt lavet og utrolig godt spillet af de dygtige skuespillere. Det mest skræmmende er at det er en sand historie og ligeså skræmmende er at mange af de problemstillinger som man ser i serien, desværre stadig eksistere i dag. Helt fra racisme til et fuldstændig forkert retssystem.
  • Ser man serien så skal man også se det interview Oprah Winfrey laver med holdet bag serien og med de rigtige 5 drenge som nu er voksne mænd. Det er en times interview som også findes på Netflix og hedder When They See Us Now. Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage da en af mændene fortæller at han den dag i dag, 30 år senere, føler sig ødelagt og kæmper for en normal hverdag. Se serien og se interviewet.

Det var mine anbefalinger denne gang. Har du nogle anbefalinger til hvad jeg skal høre, læse eller se, så smid gerne en kommentar 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Runway looks #2