I maj vil jeg...

Skotland April 2019 // Mini guide

I påsken tog jeg sammen med min familie til Edinburgh. Vi var 10 afsted og det inkluderede min kæreste, mor, mormor og morfar, mine søstre og min søsters kæreste og vores to fætre. Vi var der fra mandag til torsdag og det er god tid til at udforske byen. Nogle af os har været i Edinburgh før og for min mor var det femte gang – så vi kender efterhånden byen lidt.

Hotel //

Vi havde booket lejligheder på hotellet Princes Street Suites, hvor vi før har boet og været rigtig glade for. Det ligger meget centralt i den nye bydel af Edinburgh og broen til den gamle bydel er ikke mere end 50 meter fra hotellet.

Vi havde booket to lejligheder; en med to soveværelser og en med tre soveværelser. Der er både køkken og stue/spisestue i lejlighederne og i sær 3-værelses lejligheden er rigtig stor. Det var vigtigt for os, at vi kunne opholde os sammen på hotellet sammen, så man ikke var nødsaget af tage ud.

Seværdigheder //

Man kan næsten gå til at, hvis man er frisk på en god gå tur. Ellers så kan det anbefales at man hopper på en af hop on and off busserne og ser byen. Så kan man nemt hoppe på og af ved de steder som virker interessante.

 • På toppen af vores liste var Edinburgh Castle, fordi min morfar er meget interesseret i historie og så er det bare et must see. På slottet kan man blandt andet se de skotske kronejuveler og The Great Hall som er over 500 år gammel. Man kan heller ikke blive andet end nysgerrig på det store slot, som tordner op midt i byen og dominere, når man går rundt i gaderne og ser op på det.
 • Når man nu er ved slottet, så skal man tage sig en tur ned af Royal Mile. Gaden er fuld af historie og det er som at træde tilbage i et andet århundrede. Det er eventyrligt og charmerende. Det skal opleves.
 • For enden af Royal Mile kommer man til palasset; Palace of Holy Rood House. Her holder monarken til når de er på besøg i Edinburgh. Dronning holder en kæmpe havefest en gang om året (where is my invite?) og når de kongelige ikke er på pallasset, så er det åben for offentligheden. Vi nåede ikke derind denne gang, men det er på min must see liste, til næste gang vi er der. Dele af slottet er i øvrigt daterer tilbage til ca år 1130 og har siden 1500 tallet blevet brugt af de kongelige.
 • Ved Holy Rood Palace ligger også Arthurs Seat, som ligner et fladt bjerg, men som er en gammel vulkan. Der er forskellige højder og ruter man kan gå og den nemme tager ikke mere end 30-60 minutter at gå. Min morfar på 74 år tog turen med os derop, og selvom der er stejlt nogle steder så klarede han den snildt (he’s tough). Man skal op og se udsigten ind over byen og hele vejen ned til havnen.

Mad //

Et must for os når vi er Edinburgh, det er at tage på Jamie’s Italien og spise. Rigtig god og visuelt lækker restaurant. Det kan varmt anbefales at tage et smut forbi. Adresse: 54 George Street. 

Udover Jamie’s Italien spiste vi på:

 • Wagamama, som altid er et hit. Adresse: 1 Castle Terrace
 • Hard Rock Cafe, man ved aldrig om det er godt eller dårligt, men det var heldigvis godt. I øvrigt super sød betjening. Adresse: 20 George St
 • Vapiano, som kun skal spises i Tyskland. Absolut ingen succes i hverken DK eller Edinburgh med det.
 • Og så spiste hjemme i lejligheden, hvor vi havde været i Mark & Spencers og finde gode færdigretter.
 • Morgenmad spiste vi på Pret a Manger, hvor der er et godt udvalg – men til gengæld må man gå på kompromis med kaffen.

Shopping //

 • Der er rigtig gode muligheder for shopping og det bedste er at bevæge sig op og ned af Prices Street. Her er alle high-street butikkerne; Topshop, Mango, Zara osv. Men også Primark. Er man til at shoppe i Primark, så kan den i Edinburgh anbefales. Det er den jeg oplevet mindst travlhed i, og man står ikke oveni hinanden og kæmper som man går i mange andre Primarks.
 • Ved St. Andrew Square Garden ligger Harvey Nichols som har mere eksklusive butikker, som Gucci.
 • En side gade til Harvey Nichols er Multrees Walk, hvor man finder butikker som Luis Vuitton, Mulberry og Burberry. Vi var forbi Luis Vuitton for at spørge på en taske, som de desværre ikke havde. Men ekspedienten var simpelthen så sød og hjælpende. Rigtig god oplevelse, selvom vi ikke fik købt noget.
 • Der er rigtig mange souvenir butikker, med masser af skotske tern og kashmir i lang baner. Jeg nåede ikke ind i nogle af butikkerne, men ville gerne have set efter en kashmir trøje, da det skulle være rigtig god kvalitet. Chanel bruger blandt andet kashmir fra Skotland.

Jeg tog ikke særlig mange billeder på vores tur, da jeg gerne ville opleve Edinburgh uden at det var igennem kameraet på min mobil. Men her er et par stykker fra vores tur:

Den ene dag tog vi turen op til Arthurs Seat og fik os en lille pillerpaller på toppen og nød denne smukke udsigt. Edinburgh er en utrolig charmerende og eventyrlig by og man skal næsten tage turen op og nyde udsigten.

Vi kom gående op af Royal Mile, da min mor til siden ser en lille side gade og siger at det ligner en scene fra Outlander. Vi går selvfølgelig der ind og rigtig nok, så er det der hvor der optaget en scener fra sæson 3 (?). Det er i hvert fald her at der sker noget ret spændende. 

Det her er også det eneste outfit billede jeg har få taget i knap to måneder. Det skriver jeg mere om i et andet indlæg. 

Truffle Ravioli på Jamie’s Italien. Fuldstændig fantastisk ret. Mine tænder løber i vand bare af tænke på det. Mums

Har du været i Edinburgh? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

I maj vil jeg...