Odense: 230518

Hvorfor har jeg ikke taget en lang uddanelse

img_0141

Jeg er så stolt af mine søster som lige afleveret sit speciale på CBS. Det er så sejt! Samtidig så er det noget jeg aldrig kommer til eller har drømt om selv af gøre. 

Jeg har altid været den generte og stille pige. I sær i skolen. Jeg sagde ingenting! Kun hvis jeg blev spurgt. Jeg er den dag i dag stadig ikke god til at være den som skal sige noget til en forsamling. Det der med at være i centrum er bare ikke mig. Når det så kommer til situationer hvor jeg føler jeg kan fejle og dumme mig, så siger jeg helst ikke noget. Det er helt sikkert usundt, men nu en gang sådan at det er.

Jeg kan godt misunde folk som har en klar vision om hvad de skal være f.eks. tandlæge, advokat, sygeplejerske, skolelærer osv. Jeg har aldrig haft det sådan. Jeg har villet være 100 forskellige ting. Jeg har både villet være marinebiolog, arkæolog, designer og cafe ejer. Hvis du spørger mig nu, så ved jeg stadig ikke hvad jeg vil være.

For ikke at skulle igennem hele mit CV, så springer vi bare frem til valget af min uddannelse. I år 2009 startede jeg på markedsføringsøkonom uddannelsen i Odense. Det er en 2-årig uddannelse, hvor man i sidste semester er i praktik og skriver hovedopgave. Altså det er en kort videregående uddannelse.

Jeg startede på uddannelse af to grunde

  1. Det er en bred uddannelse som kan bruges til meget
  2. Min mor har selv taget den og hun opfordrede mig til at tage den

img_0143

Nu næsten 10 år senere, så har jeg ikke brugt min uddannelse særlig meget. Men set tilbage så ved jeg ikke hvad jeg skulle have taget i stedet. Jeg ved bare at der var ingen grund til at jeg læste videre, som mange af mine klassekammerater og venner/veninder gjorde.

Det har bare ikke ligget til mig at tage en lang uddannelse og gå på universitetet. Jeg kan godt lide at gå i skole (minus at lave lektier), det er bare ikke det der vil skabe min fremtid. Jeg har arbejdet (på papir) siden jeg var 14 år og det er her jeg skaber min fremtid.

Jeg ved ikke om der nogen derude som kan nikke genkende til noget af det her? Men jeg vil gerne høre, hvis der er nogen af jer som ligesom mig ikke har følt for at tage en lang uddannelse?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Odense: 230518