Nu gik det galt igen

Om at se på hus #1

Jeg er jo som sagt i gang med at kigge på hus. Og det har jeg sådan set jo været i et par måneder. Det er første gang jeg skal købe hus og det altså svært syntes jeg. Jeg vil prøve at skrive nogle punkter til de overvejelser og ting jeg går tænker omkring hus køb her:

Stil:

hustyper

Vi har vel alle en idé om hvilken stil at huset skal se ud. Er man til parcelhus, murmestervilla, landejendom eller noget helt 4. Jeg troede i hvert fald at jeg havde en idé om at det skulle være enten en rødstenet murmestervilla, eller en Patriciavilla eller et byhus.  Jeg er meget til den gamle stil, hvor der er noget sjæl og historie i. Derfor har jeg i starten slet ikke kigget på parcelhuse, da jeg troede det slet ikke var min stil. Men et parcelhus kan være man ting. Jeg er bare ikke god til et planhuse og for ny-moderne.

Derimod de lidt ældre parcelhuse som har lidt kant og ofte forskudte niveauer er begyndt at vokse på mig. Med det sagt så har jeg dog stadig en ide om at mit drømmehus er en Patriciavilla, efterfulgt af et byhus og derefter murmestervilla. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er jeg også åben for parcelhuse.

Læs om alle de forskellige hustyper der er her.

Beliggenhed:

Jeg leder jo ikke efter hus i en storby – tværtimod. Jeg kigger jo efter hus i hvad nogle vil kalde Udkantsdanmark. Jeg kalder det min hjemby. Og ja, det er en lille by hvor der bor knap 4.000 mennesker, men det er en lille perle i mit univers. Det er her størstedelen af min familie bor, det er her jeg er vokset op og det er her jeg arbejder nu. Derfor ligger det da til højrebenet at det er her jeg skal bo. Jeg har boet i Odense i 6 år og kan også godt lide at bo i lejlighed og det er da også fedt at være i en større by hvor der sker noget. Men med alderen er det bare blevet mindre vigtigt at bo i en stor by.

Men man kan jo også snakke om beliggenhed i forhold til om det er i inde midt i byen, ude på landet eller i et bestemt kvarter i byen. Det kan jo have meget at sige. Nu hvor min by ikke er så stor, så er det ret begrænser med områder man kan vælge at bo i.

Jeg vil helst ikke bo langt ude, for jeg vil ikke have bil. Så det skal være i centrum af min lille by, det er sådan set det eneste krav at jeg har til beliggenhed.

Størrelse:

De overvejelser jeg har gjort mig omkring størrelsen på huset er, at der skal være plads til at man kan starte en familie der. Altså det skal ikke være stort, men der skal være plads det første barn plus kontor som kunne være endnu et børneværelse. Min kæreste og jeg har ikke planer om børn i den nærmeste fremtid, men jeg vil ikke købe et hus hvor der ikke er plads til et barn eller to. Jeg kræver ikke meget plads og vil heller ikke have for meget plads – for det kan også blive for meget. I øjeblikket bor vi i et mindre byhus på 80m² og det er netop bare lige for småt til et ekstra værelse. Jeg har sat et minimum krav på 110m². Vil helst gerne have at det lægger mellem 110-140². Jeg har ikke krav om køkken-alrum, det er ikke vigtigt for os. Derimod vil jeg gerne have et nogenlunde stort soveværelse, men god plads til garderobe.

Størrelsen på grunden har jeg fundet ud af også betyder en del. Jeg har været ude og se på et par ejendomme og den ene hus faktisk OK, med gode muligheder for at lave det godt til en god pris. Problemet var bare at grunden var enorm i forhold til ejendommen! Vi har på ingen måder tid til ordne kæmpe have og vedligholde store udendoms arealer – så derfor så duede den ejendom ikke til os. Så det er en ting jeg også kigger meget på, for der skal helst være så lidt arbejde som muligt i haven for mig – vi har bare ikke tiden til at ordne det.

Pris:

Prisen på grisen. Det er jo en vigtig del af denne husjagt proces. For hvad kan man overhovedet få til de penge man er blevet godkendt til at købe for. Der er jo en verden til forskel med hvad man kan få for sine penge når det kommer til beliggenhed. Her er det heldigt at jeg kigger i “Udkantsdanmark”, for jeg kan få et slot for prisen på en 1 værelses lejlighed i København. Okay måske lidt overdrevet – og dog. Jeg kan snildt få en villa på 130² for 1. mio kr. her i min lille hjemby og hvor langt kommer man med 1. mio. kr. i København, Odense eller Aarhus? Ikke langt…

Hvad ellers?

Det næste er, om man vil købe et hus som er indflytnings klart eller et hvor man skal hen og renovere? Det betyder jo også meget i forhold til prisen. Noget helt tredje er standen på huset. Hvad hvis der snart skal nyt tag på eller skiftes vinduer. Skal der snart skilles kloak og er der fugt i kælderen. Nøj der er altså bare mange ting at tænke på og overveje grundigt.

 

For at det her indlæg bliver sindsygt langt, så vil jeg hellere stoppe her og tage emnet op igen i et andet indlæg. 

Jeg tager med kyshånd i mod god viden fra jer, som måske står i samme situation eller som måske allerede har købt hus. Hvad er vigtigt at kigge efter. Hjælp! 🙂

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Nu gik det galt igen